Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

"MIT, HOGYAN ,MERRE ,MEDDIG ! (?) " -

2007.02.16. 11:14 @X

 

[ 2007.február 16. péntek ] : 

Mielőtt még bárki is érdeklőde arról , hogy a kb. (uszkve) 7 - 8 órában mivel töltöttem időmet, inkább leírom : hajnal óta (?)  "böngésztem" a tegnap (csütörtök) este óta érkezett e-maileket ,- mások blogjait ! - és egyéb kedves üzeneteket! [ - ügyelve arra , hogy csak azokat nyissam meg (?) - melyek nem jelzik vissza, hogy mikor / "'mennyi" órakor foglalkoztam üzenetük megtekintésével.-]   Lehet, hogy bennem a hiba ?- még mindig meglepődöm azon , hogy ki /mit /mikor csinál éppen  - amikor én meg nem !  Na, de magánügy ! (ez is ) -  Az "információ hatalom ! "(?)  - így aztán az előbb értem (hoztak) haza "bevásárló-körútamról" az egyik közeli "T" (esco) intézményből ,- ahol épp 1 Kg. kávét árultak 990 (?) vagy 999 HUF-ért ?- és egyéb elintéznivalóim is voltak azon a környéken. Mindez itt és most lényegtelen. 

[3.]  X  A MECSEKI BÁNYÁSZKODÁS TÖRTÉNETE  X   

(folytatás - az előző naptól ) - " ... 1937. február 17-én délelőtt 10 óra tájban (AM) - a bányaigazgató (DGT) szigorú üzemszünetet rendelt el, miután bizalmasan (?) úgy értesült, hogy a bányamunkások éhségsztrájkot akarnak kezdeni.  Az üzemszünet elrendelése után délután 1 órakor (PM) közölte a bányaigazgató a párttitkárral (?) [ = Tolnai József ] - hogy a DGT vezérigazgatósága a tárgyalások eredményeként mindennemű béremeléstől elzárkózik. " -[ - folytatás holnap - megtudhatjuk , hogy febr.18-án ezt a határozatot a párttitkár a FISCHER-féle vendéglőben ismertette a munkásokkal - és mi történt ott - a továbbiakban. ] -  Kiegészítés :  a DGT vezérigazgatósága 1933-ban (!) - életbeléptetett egy 8 %-os bércsökkentést ,- a fokozódó drágaságra és a bányaüzem rentábilitásának megőrzésére való tekintettel. A bányászok képviselői ennek az állapotnak a megszüntetését kérték a tárgyalások során.   [ "Érdekesség" : ha jól sikerült a "számításom" ( = öröknaptár) akkor ezek a napok - február 17 = kedd  / február 18 = szerda - voltak. (1937.) 

Egyéb "érdekeségek" :    ( -én ma ezt találtam "irományaim" között ) - 140 éves a kataszteri felmérési munkák magyar irányítása.   1867.február 17-én a magyarországi kataszteri felmérési munkák irányítását Bécsből átvette a magyar Pénzügyminisztérium. A munkákat irányító tizedik ügyosztály (?) - első vezetője Vacano Fülöp volt !  [ bakker! - nem semmi! - ezen még magam is meglepődtem! ) (...)                                      [kaptam egy e-mailben (levélben) "jó szándékú üzenetet" / javaslatot, hogy tán' nem kellene annyit "nosztalgiáznom" ? OK ! - vajon jobb -e arról írnom , pl : keresem a neten a műholdas (?) felvételeket a magyar termőterületekről (?) - (hátha látom rajta a ... nem az idén lebarnultakat , kik épp' a termést vitték el "rokonaim" birtokáról. ) - ill. jut még eszembe , hogy tán' 2008-tól valóban lenne "ingatlanadó" ?- és ilyesmik. És mi az a kataszter ?- [OK ! =  1.) nyilvántartás (tárgyról, foglalkozási csoportról)  2.) telekkönyv , földadókönyv -  ( a katéterről meg nem írok ! v.ö. = a sikeres vizitdíj bevezetésének hírei...) K**va jó volt ! - (egyik tv-ben...) amikor nem az idén lebarnult "beteg" (?) - kioktatta a (valamilyen) orvost (?) - hogy ő még 100 HUF-ot sem fog fizetni - és egyebek. ( "Riport" a pécsi Veress E. u-i Rendelőintézetből - stb.) -  na, ennyit ma délelőtt. (AM) - tán majd a DD-vel folytatom ? [ Délutáni  duzzogások ] - 

Figyelem : írjon valaki egy kommentet , hogy tudjak majd Big "p"-nek  visszapingelni"!! Big"p" ! = - írtam választ az előző napi kommentekhez! - :-) :-)    

Délutáni "duzzogásaim" : (helyett) : semmiféle "duzzogásról" szó nincs! Majdnem lemardatam! = pár perce tudtam meg egy ismerősömtől , ha ma (péntek) PM 17.00. -kor tartja O.V. a "tradicionális országértékelését!  (beszédét) Ha minden igaz (?) közvetíti a HírTv ! - így aztán most nem maradt időm többet írni. Mi az öröm? Hát..... ha PM 17-kor kezdődik , akkor legalább estére már túlleszek rajta. (?) Remélem.  Gyorsan még leírom további "örömeimet" - (megtudtam) folytatódik a ME (Mindentudás Egyetem ) is. (valamikor ?) - Továbbá jelent meg Csányi Vilmosnak új könyve.(?) (cím : Az emberi viselkedés / 392 old. és 2900 HUF) - végül : a www.nol.hu - ból megtudtam (Kertész rovat) hogy korai még a füvet műtrágyázni! -  na, ha ezek a dolgok nem így lennének ?- akkor elnézést! 

PM.19.00.   O.VIKTOR ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDE (?) Igazságosságot ?! -  mivel Gy.Ferenc [miniszterelnök] beszédének meghallgatása után is azt írtam , hogy lenne véleményem , de megtartom magamnak , ill. nem kommentáltam ,- az igazság megköveteli , hogy erről sem írnék többet! Majd ma megírják az újságok / kommentálják a politológusok meg mindenki. f Minden bizonnyal csap pillanatnyi tévedés /vagy idegeskedés miatt (?) mondhatta azt : " Vényköteles az Aspirin ! "  (?)

Mindenkinek a legjobbakat holnapra , szombatra !  Ne "virrasszatok" sokáig a PC előtt ! Bár.... O. Viktor beszédét PM.23.00.-kor ismétli a HírTv.  

************************** (vége ) *************************     

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr2737096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása