Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

Happy birthday & nameday ! - mindenkinek !( egész hónapra!) (évre...)

2007.04.10. 05:07 @X

2007.április 10. (kedd) :  (4705 Disznó éve) - Szt.György hava / Bika hava / Tavaszhó 

........ mivel több rokonom / ismerősöm született április hónapban - arra gondoltam (...) meglepek mindenkit azzal , hogy közlök itt egy éves horoszkóp félét (?) - hangsúlyozva : én az ilyesmikben sem hiszek ! - de azért elolvasom az ilyesmit is. ( v.ö. = minden sz**t!) Aki hisz - hisz! - aki nem , az nem ! - kezdem :

Szerencsekövek : cirkon, karneol, rózsakvarc, achát   ( nahát !) ...

Munka :  ( az elmúlt hónapok már nem érdekesek) - júniusban :  kommunikációs nehézségei támadnak , félreértik jó szándékát,ötletei nem úgy érnek célba, ahogyan eltervezi. Az akkor kötött szerződései zátonyra futnak. Júlusban:  magánéleti problémák kötik le a figyelmét, nem tud erőteljesen karrierjére koncentrálni. Októberben : visszazökken a régi kerékvágásba,és az év végéig már a szakmai hírneve és anyagi helyzete stabilizálására koncentrálhat.

Szerelem :  májusban :  Jupiter és Vénusz igazi boldogsággal ajándékozza meg. (Őrizze ezt az égi ajándékot, mert a következő hónapokban ebből meríthet majd erőt a nehézségek elviseléséhez.) A kedvező bolygóállást júniusban  negatív periódusok követhetik, amelyek a kapcsolatait érinthetik, és a gyenge szálak könnyen szakadhatnak. A bajban átértékelődnek az emberi viszonyok , ilyenkor döbbenhet rá, ki mennyit ér. Szeptember végén :  visszanyeri lelki egyensúlyát, és októberben-novemberben  végre ismét az a biztonság és szeretet veszi körül, amelyre annyira vágyik.

Egészség :  Sokkal jobban élvezhetné az életet,ha végre elfogadná önmagát olyannak, amilyen, ha megbarátkozna saját hibáival, és inkább az erényeire koncentrálna. Kissebbrendűsége nemcsak lelki problémákat okozhat, hanem még kínos allergia előidézője is lehet. A jóga, az önismeret és a fizikai terhelés a Bikáknál mindíg bevált gyógymód. próbáljad ki te is ! Áprilisban :  könnyen átesik a ló másik oldalára : eddig az evésben nem ismert mértéket, most a koplalást viszi túlzásba. Ha kozmetikai műtéttől reméli,hogy végre megtalálja lelki egyensúlyát és el tudja fogadni önmagát - akkor bátran vágjál neki! Csak ne októberre ütemezzed a beavatkozást!

*************************************************

Tennivalók a kertben :  ha meleg van , kisérletképpen kiültethetünk a szabadba 1-1 paradicsom- és paprikapalántát, hátha megmarad. Márk napján (04./25.)- elvethetjük a babot, az uborkát, a tököt, a patisszont,a cukkinit, mert már meleg a talaj.

"Népi javaslat" :  az uborkamagot napkelte előtt kell elvetni ,hogy bőven teremjen ! ( tanácsom : "aki szétszórta a magot, szedje is össze a termést!" ) -

************************************************** 

"Világnap"- "jeles nap"- magyar ünnep / népi idő-és termésjóslások és egyéb érdekességek :   ( " mint fűszál a réten"- annyi minden van ! Lásd : Googleban meg a Wikipediaban! -) - úgy tudom (?) április 10 = A nemzeti rákellenes nap !  

Más : kicsit "búvárkodtam" a napokban -és a pécsi uszodák (strandok) történetét próbáltam felderíteni. Pl. a "Balokány"-t kb.1857-ben(!) építették - (ne tudd meg! tölgyfa deszkából!!!- majd később (?) Madarász és Szontagh féle uszoda volt - stb. ( Megjegyzem : a mai Hullám helyén épült első uszoda is hasonló technológiával épült...) - Szóval . remélem, hogy az a nő, ki az "Olvasói levelet "írta - nem azt a "régi " Balokányt sírta vissza ! -  ( már 1890-ben (!) beleuntak a sok problémába (Balokány) a sajtó sem nagyon foglalkozott vele - stb.)  Remélem tudja mindenki (?) - kb. 1896-tól (?) korcsolya pálya volt a (mai) Köztársaság téren - és pl.1883-ban (?) "szabályos" kerékpár pálya volt (333,3 m) a Mohácsi úton (!) az "új" sörgyár mellett! - ( A Pécsi Bicikli Club (PBC) azért szűnt meg , mert bevezették a kerékpáradót !!! Bakker! ( ne má',hogy olvassa ezt a "kormányunkból" is valaki...) -  Idézett cikk : Sportlétesítmények Pécsett a 19.szd.-ban (írta :Bödő László ) - idéztem én... 

Most pedig megnézném , hogy Simonyi Karcsival mi történt az éjjel!  (írtam volna - valahova ?- Édesapjáról van elnevezve Pécsett a (volt 508-as) Szakközépiskola és Szakiskola. (Malomvölgyi u. 1/B.) -  (Simonyi Károly - megh. 2001.) 

http://www.charlesinspace.com/   <<< katt!  Hangszóróval! ( - sajnos nem akar magyarul beszélni ??? -és mintha az én e-mailemet sem kapta volna meg ? ...)  

Pontosítás :  az esti tv híradóban eléggé hosszasan, magyarul beszélt ! (Ez igen!)-és egyéb kapcsolattartási lehetőségek is várhatók !

Más : http://www.vendegvaro.hu/33-777  <<< remélem, a Várostörténeti Múzeum....bal felső sarokban "FOTOK"-ra is érdemes rákattintani !!!!

****************ennyit első "nekifutásra" **********************    

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr9456642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása