Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

[ 3 .] > VISSZASZÁMLÁLÁS...

2008.02.06. 05:05 @X

(szerda) :   ... [ "hamvazó" ] - ill. mától vége az "örömködésnek" .... ( Dorottya !)

( bár nem ezeket a képeket terveztem volna felhasználni, de talán a szomszédunk kutyája, ill. a történések miatt "aktuális" ? ) - A képekhez : 1.) A kissé megkopott napórám működés közben. ( A 17.(5) d.u.- tól kell visszaszámolni és kitalálni, mennyit mutat... 2.) Az É-i oldalon ( kert végében) a szomszéd kutyája, [ Jenny ] -  (hosszú történet) - pl. az ősszel gondolták azt, hogy a sár helyett tán' jobban érzi majd így magát ?- (kőtörmeléken...) - No comment ! - 3.) A két "szépkorú" ( Rózsika néni és Gyuri bácsi ) - épp' "külső körletezést" hajtanak végre. (rejtett kam. felvétel /szúnyogháló) -  stb. 

Már érzem előre, ma nagyon "demagóg" leszek ? - Valljam be, nagyon tele a t**öm sok mindennel! - [- még hétfőn, napi 200 millió Ft,- tegnap kb. 600 millió Ft/nap összegről esett említés a vasúti sztrájkkal kapcsolatban. OK ! ] - a legutóbbi témámnál maradva  ( = kb. 300.000 Ft állami támogatás kapható a napkollektor rendszer beépítésekor - [ 1 millió = 3 fő] - vagy kb. 3.300 (?) vizitdíj = 1 millió  - és természetesen mindez az "adófizetők pénzéből" ! -( megjegyzem : én már nem fizetek adót,- (?) - ill. nekem már nem trombitálnak! - de azért csak "elért engem is " a sztrájk hatása,- lévén, hogy "volt barátnőm" kénytelen lesz (valahogy) ma hajnalban autóbusszal (vissza)utazni Budapestre ! - ( még nem tisztázott, hogy a munkáltatója a vonatjegy ára helyett az autóbuszjegy árát fizeti-e ? ) - na, ez is OK! -  ( Megjegyzem : "örömmel duzzogtam" tegnap egész nap ! = hiszen sikerült egyszerre / felváltva 3 könyvet olvasni ! - (de azokról majd máskor ! - emlékezetből amúgy is csak UPDIKE és NABOKOV ( írók...) nevét tudom megemlíteni most. ( mindkettő eléggé régen íródott,-  írói pályájuk kezdtén.) 

Csak-csak elgondolkodtam (tegnap) ezen a cikken :  >>  http://bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=119196  <<   - aki nem olvasta volnak, itt megteheti. Én különösebben ezt sem kommentálnám ! Azt azért nem gondoltam volna, hogy a kutyák rosszindulatú beetetésének (!) is van időszaka ! ( Sőt ! - rendszeresen visszatérő időszaka.) - ( Lehet, hogy majd az év eleji "néphagyományok" között ezt is említeni kell ? ) - ( - további "demagóg" gondolataim, tegnapi ujságcikkektől beindulva...- ) Olvasom a "Megtört a gázmonopólium" c. cikket : ( állítólag) csak 1500 m3 fogyasztásig adnák 8%-al olcsóbban a gázt... ( valahogy ezt eddig nem említették.. (?) -  és túl nagy örömmel nem töltött el ez sem :  "Akkor kezdődik majd, amikor akarjuk" (!) -  ebben a digitális (tv) sugárzás beindításáról lehet olvasni. ( nem érdemes...) -  és,hogy a Trabantosok se örüljenek : ha lenne (lesz) is ismét Trabant - annak az ára, - a korábban emlegetett - 2,5 miliónál jóval több lesz ! - ....  Na, ennyit ! - akinek nem lenne elég ?- bizonyára "önerőből" is tudja majd magát "hergelni !" 

Tegnap megkaptuk a Mérnök Újság 2008.februári számát,-  www.mernokujsag.hu   <<<  (fogalmam sincs, hogy mi olvasható már az online kiadásban és mi nem... ) Bocs' ! - de pl. az " Ahol a táncrendek íródtak..." c. cikk (retro) szerintem "jó"...- és még elég jól emlékszem a cikk I.részére (anno) 2006.januári szám (39-41 old.) - ( Írtam én is a blogomba (?) anno,- hogy "jó" Édesanyám ( szül. 1921) emlékbe elrakott táncrendjeinek (?) - "nézegetése" - az idő múlásával (?) - már egyre kevesebb "mosolyt csalt a pofámra". ( Sajnos / vagy szerencsére a magam "tánciskolai élményeiről" most tán' szót sem !  - ill. a tegnap olvasottaktól amúgy is hosszasan törtem fejem ! (...) .... sok mindenen !  (Pl. "tudok-e még a törtekkel bánni?" -  elgondolkodtam, [ sic! ] - hogy (- az iskolai időszakot nem számítva-) volt-e valaha is szükségem arra, hogy tudjak törtet törttel osztani /szorozni ?- és ilyesmik. ....  Végezetül : a Mérnök Újság  " Februári kalauz" ( = jeles napok) c. felsorolását is "élvezettel olvasgatom" - (szerintem) igen sok (?) évfordulóról / "jeles napról" máshol nem nagyon olvashatunk ?- ( = a neten..) csak egy "kiragadott példa" : február 08.  175 éve született (1833) - Lechner Lajos építészmérnök, - kinek -tervei alapján - az 1879-es árvíz által elpusztított Szeged városa épült újjá ! ( remélem, majd "szegedi tudósítóm" tájékoztat, hogy a helyi médiumoknak (!) "jutott-e eszébe" ez ?-  ( erről sem többet most - ) - és mára ennyit !

****************** Legyetek jókedvűek !  (...) és JSZ !-t *********                   

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr19323277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZB38 2008.02.06. 21:09:01

A kutyamérgezés témához csak annyit: meggyőződésem, hogy nem a kutya-tulajdonosok mérgezik a mások kutyáit...
süti beállítások módosítása