Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

2007.02.10. 11:19 @X

Bár eddig már ketten tudják , hogy bb ! = " beindult blogom" - eddig még senki sem kommentálta! Talán nem is baj! Magam sem tudom , lesz-e "időm" (=lehetőségem !)  és főleg "erőm" "rendesen csinálni!" (?) - majd elválik ! Kezdetben hiányoltam , hogy blogomban nincs óra ! - na, de jut eszmbe (...) felesleges ! ( Minek az óra ?- ha idő nincs ! - állítólag ) - Nem az idő "múlik" - hanem mi magunk. Természetesen a reinkarnáció lehetősége fennáll ?- ( ki-hogy gondolja ) "Tavasz a télben ?" = reggel (Pécsett) kb.+10 C se eső / se hó - lassan már ez sem lesz téma , amin lehetne "szörnyülködni" ?- Tele vagyok jó hírekkel ?- gyanús is nekem ez a kezdeti jókedvem ?- ( ha ez az ?) - na, majd igyekszem elrontani !

>>>>> Döntenem kellene ! - ez így nem fog menni ! Minek ugyanazt még 2 másik blogba is beírnom ? - akit érdekelnének az én "témáim"  -bárkit is - ám olvassa el itt ! - Például azt , hogy van egy kiállítás (?) (Pécsett - Mária u.9. - ) "Az Én Kulturális Fővárosom" c. ötletpályázat díjazott munkái láthatóak. [ 362 ötletből - díjazva 65 db. ]  Írta a www.dunantulinaplo.hu  ( február 05-én) és állítólag látható a www.pecs.2010.hu  - n ? ( remélem , aki idekattint - működik ?- ha nem , akkor bocs' !) Vannak érdekeségek , pl. "Kristálytű a Tettyén!" - (grandiózus pályázat) -és sok egyéb más. (cikk címe : Kitalálták,milyen legyen a város! ) Nem "magyarázom meg" , hogy de nehéz egy témához több újságból összeszedni az információt ! - Csak sejtem , a Mária u. 9 =  az (anno) a "Trösz épülete" lehetett ?- (anno) a Bányászati múzeum ?- na, nem kezdem a témát ,- mert "jeles évfordulók"  sokasága ! (2007-ben!) - a legrégebbi = 225 éves ! = 1872 = a bányászkodás kezdete Vasason! - és akkor a többi jeles évfordulóról most szót sem ! Na, talán még annyit ! >>>>> www.banyamunkas.hu  (2006.decemberi szám!) - alapítva : 1913 ! - tán még a Bányászhimnusz  is letölthető arról a weblapról ?-  "Szerencse fel! Szerencse le! " - mindenkinek! "Gránerek" - és "klopacska" szakértők! (= és légkürt meg gőzduda! ) - meg " Sok csillét !" - és JSZ !-    Jó szerencsét !   [ Bátorkodtam írni , hogy "gránerek"! - mert pár éve "TÜKE" is lehet már "bárki"! - (állítólag - mert "megváltoztatták a követelményeket"- ) - így aztán mi is lehetünk "gránerek" - ha más meg mondhatja magáról , hogy "tüke" ) B****a meg a jegesmedve ! ] -és nehogy már elkezdjek írni a "globális felmelegedésről!" - Épp' láttam/hallottam - a Yellowstone-Park (> USA) alatt egy "szupertüzhányó" vagy mi van (?) - szerencsére átlagosan csak 700 000 évente tör ki! - na, de majd nem árt odafigyelni arra is ! - ( eddig 3 kitöréséről tudnak (?) - és várják a negyediket !) - ha kitörne, megoldódna nagy problémánk! "pár nem kívánatos" személy eltűnése /kipusztulása. ( Neveket nem sorolnék fel..... kikre gondoltam most... ) -és remélem addig a klónozás továbbra is tiltva lesz...

2007.február 10. (szombat) 2.rész  >>>>>> Mikor fogok én "netet  böngészni?" -                                              ....... [-vagy bármi mást csinálni -]  ha még a két újságommal is alig végeztem ? Néha még rá kell néznem a blogomra is. ( Remélem , minden "csoda" csak három napig tart ? - bár az is lehet , hogy többen még nem fedezték fel ?- és majd a későbbeikben írnak ?) - (További) ÚJ HÍREK :  (amik "beindították" az agyamat...) - a mai (szombat) Dunántúli Napló képei és cikkei!  www.dunantulinaplo.hu  <<<<<

Életmű-díjat adott át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Lássatok "csodát!" Sokunk (?) közös ismerőse, volt munkatársunk = Rajnai Attila  kapta az Életmű-díjat! Fénykép és Attila "méltatása" a cikkben! Tegyem hozzá : kb.1967-től "egymás mellett" dolgoztunk, a Mecseki Szénbányák Villamos Üzemben! - Attila említi a kreativitást! (is) - kétségtelen , az is volt neki! Ő festette / alkotta meg "alapszervezetünk" névadójának "képét. (S.Endre portréját ! ) - jó kérdés, hol lehet most "Endri" képe ?- lehet,hogy milliókat érne ? Jut még eszembe : (tudtátok?) - a volt étkezdénkben és a "csőszobában" (!) jelenleg egy orgonagyártó "manufaktúra" működik. (vagy mi) - bár vagy 2-3 éve nem jártam én arra sem. ( Nosztalgiázás befejezve !) 

(10.) X.Jubileumi Mérnökbál ! (PÉCS )- sok fénykép! - ( ismerős alig ?-) tán' Mártonfalvi Péter épületgépész mérnök, kivel együtt hordtunk kapcát! - többen is.(volt "szenesek") -  ( Taszár / 1968 -1970) - Sajnos (?) amikor még USA "reptér" volt ,- nem sikerült a "Taszári sólymok" összehívása ! - Ki ne feledjem : ( látom, a képeken - nem sokan viseltek szmokingot !!!) - még szerencse! - mert köztudott (?) "... szmokingot csak verekedés megakadályozásakor,illetve kezdeményezésekor lehet kigombolni! " Ezt ne feledjék azok , akik még bálokba akarnak elmenni! (www.nol.hu <<<< cikk címe : Tokhal vonóval  (február 09.-péntek) 

Még mindig hírek az újságokból - >>>  www.dunantulinaplo.hu  Kijózanító számlákon az energia  - "volt barátnőm" is emlitve van a cikkben! ( - bár egyáltalán nem ezeket "nyilatkozta oda" volt osztálytársamnak!- amiket írt! >> (K.F.) Na, de ilyen a sajtó! - A továbbiakban ezt nem kommentálom! - Megnyugtató (?) hogy jelenleg még nincsenek fényképek a www.bama.hu  weblapon! ( Igaz, még a mérnökbálról sem! ) - na, de ami késik - az múlik! :-) :-) 

Kimaradt :    naná!, hogy megjelent a Mérnökújság  (februári száma) >>>> www.mernokujsag.hu  - majd hülye leszek (?) minden érdekességet itt megírni ! Na, tán azt : Tierny Clark-díj 2006. a Pécs-Pogány repülőteret építő "cégeknek" ?- (lásd a képet is ) - gondolom olvastátok , hogy majd tavasszal (megint) beindulnának (2 hetente) a járatok - ( ígérik a "németek" ) - hát, úgy legyen ! - bár' a landolásba (leereszkedésbe) kezdő gépek délutáni szendergésemet zavarják! -( kb. PM 14 óra körül jött anno az az osztrák(?) "kávédaráló" ?- ) És - persze ! - a Mérnökújságban is van Februári kalauz - onnan tudom , hogy ma ( február 10) a Skolasztika napja ! - ( filozófiai irányzat- stb.) - jaj nekem ! - február minden további napján kellene (?) valakire/valamire "emlékeznünk" ! - persze : a bányászatunk eseményein túlmenően!

Ha ma (szombat) nem írnék többet ?- akkor további jókat (JSZ!) mindenkinek !

************** ( Nyugodtan nevethetsz! Holnap majd te kerülsz sorra !!)*****

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr5336197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása