Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

Nagyszombat a húsvéti örömünnep kezdete.

2007.04.07. 04:43 @X

2007.április 07. ( szombat) :  ..... ( eléggé "aggódva" írom a következőket ) : valahogy gyakran csalódom a "netben" (?) - ( - na, majd ezt meghallgatom ma PM 12.30. (tv) M1- en (Előadó/téma : Vinton G.Cerf: Az internet szabadsága -) - szóval , ha beírok (könnyítésképp') bármit is , nehezen akar megjelenni.( vagy más jelenik meg helyette ) - próbálkozom.... http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyszombat_(kereszt%C3%A9nys%C3%A9g)  <<< katt' ide! - tán' működik! .... természetesen nem működik ! ( így aztán írjátok be a Google-ba, hogy nagyszombat - stb.) Valljam be , nem volt kedvem kimásolni azt , hogy pl. nagyszombat lévén , esetleg miket illik(?) (célszerű) tudni erről.  Minden bizonnyal, pl. a múlt szombati (03./31.) ÚDN-ben többen is olvashatták a húsvét történetét - ill. itt hívom fel a figyelmet a tegnapi (04.06.) ÚDN-re : 13.old. Hitélet rovatra - és/mert ott még az egyházi programok is olvashatók. [- vasárnap (04./08.) - pedig több misét is közvetítenek az egyes tv. csatornák.] - Ennyit talán most - röviden - a "húsvéti örömünnep" kapcsán.  

Másról : .... [ " szokjuk egymást..." ] - tegnap (péntek) délutánra "családunk kibővült" - az összes /minden ezzel együtt járó "jóval" és ellenkezőjével. Na, -kívánom , csak ennél rosszabb ne legyen! (-igaz, elég keveset (?) ittunk...-) - egy pillanatra belenéztünk ugyan a "péntek esti beszélgetésbe".... B.Zsoltika irányításával.... dr.Pikula és egy polgármester "aggódtak" az eü.állapotokról. (Bár nem szándékozom napi belpolitikai (?) eseményeket kommentálni , kissé meglepett , hogy dr.Kókadt lett (kis időre?) az eü.miniszterséggel megbízva (?).... és az a 50 Km=300.000 Ft - (aki hajlandó elköltözni és legalább egy évig ottmaradni - stb.) - se semmi...( ha igaz,hogy kb. 125 főnek lesz elegendő az elkülönített pénz ?- stb.) - Na, ennyit. ....Alapvetően (nagyon) bizalmatlan vagyok , így aztán nem tudom , valóban ekkora jövés-menés lenne az országban?- (v.ö.: közlekedés / sztrájk Ferkóhegyen - és stb.) - így aztán KNUT-ról (jegesmedve) újabb híreket nem tudok.... (nem fért bele a főbb hírek közé...) - maradjunk inkább az "ünnepi érzéseknél"....  Ma (szombat) családunk tovább "gyarapodik".... ( - Bella kozmetikushoz "megy" (viszik) - mellesleg ő egy magyar vizsla (?) - és remélem , jól megkergeti a "kertünkbe" szokott macskákat! - és ha itt-ott "nyomot" (szagot is) hagyna ,- tán jobban beválna , mint a macska távtartóm! ( Jut eszembe (...) régebbi irományomban ( fotók Pécsváradon) - több képen is látható. ( - nem tudom mennyire "illik" ilyenkor (?) -de a nap folyamán füvet kell(ene) nyírnom/vágnom - stb.) - ..... Hűtőszekrény "feltöltve" - (na, a blokkot inkább meg sem néztem...) - állíthatom , "túlzásokba nem estünk" - de azért ( 2 nap zárvatartás ?) - elég sok mindent kénytelenek voltunk felhalmozni. ( - vajon 5 főnek 50 db. tojás elég lesz-e ???) - "Szokás szerint"  ma AM 06.00.-kor pedig hazacipelem a megrendelt kenyeret... stb. ( Tanulságos történetemet (?) sem voltam képes megírni! - ( - bár "hölgyeket" nem nagyon bámulok..... [-volt barátnőm jelenlétében...] - csak-csak látnom kellett (múlt szombaton) - hogy "reggelizik a magyar" ( svédasztal esetén..) [ - szalonnás tojásrántotta- ] - (wellness-hétvége ) - majd azt követően meg a szaunában és a gőzben "szenvedtek"... ?- ( - ne feldjem a kb. 10.000 Ft-os masszírozást sem(!) - stb.) - ...... bár javasolja egy hűséges "hozzászólást író" , hogy "ujjamat ne harapjam meg" - ( a dolog azért ennyire nem egyszerű) - itt és most kiszállok , mert még pár pps.-félét (?) kell(ene) továbbítanom "mindenki okulására" - vagy bosszantására...  >>>> így aztán , mindenkinek / mindenből a legjobbakat ! - mára is. ..... vagy ez lenne a jó ?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyszombat_%28kereszt%C3%A9nys%C3%A9g%29"  ( a lap eredeti címe ?)  ??? ( van Isten... ezek szerint )

***************************** folyt köv. (?) *******************  

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr5755613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2007.04.07. 05:44:52

(1)Néha eléggé bosszant, ha a "múlt szépéségét" kívánja vissza bárki is - ( nem sorolom fel az elmúlt hetek cikkeit!- pl. a pécsi Indóházról... meg,hogy ne legyen "wellness" a balokány - és legutóbb: hogy anno/régen már virágba borultak az orgonák. (Most meg nem ! - persze, még jó,hogy nem a kormányt okolja ezért...(is) ) OK! - Mit kell(ene) tudni ?- azt, hogy a szabály általános :
a tavaszi napéjegyenlősséget követő holdtölte után(i) első vasárnap húsvét vasárnapja. ( - ezt a niceiai zsinat mondta ki (325 ) - s ettől kezdve érvényes ez. (Emlékeztető : pl. tavaly (2006.) húsvét vasárnap április 16-án volt - vagy 2000-ben április 23 - vagy 2005-ben április 27 - stb.

SZB38 2007.04.08. 11:13:43

Hááááááááát... Békuci, én bizony sok mindenben visszakívánom a múltat ! Sorry....
Amúgy meg az én kedvenc "kisplázám" /= Penny/ halála lesz az a fránya Balokány-centrum/vagymi/, és igenis sajnálom, hogy meg kell éljem azt a beruházást. Kétlem, hogy én már "velmeszelni" fogok járni, viszont a nyugdíjamhoz képest a Penny igenis nagyon jó kis bolt...És ha megkérdeznének, akkor azt mondanám, jó, legyen Balokány-centrum, elviseljük mi kivülről a látványát, de az oda járó gazdagok szemét se szúrja a szegányek áruháza !

@X 2007.04.09. 04:51:03

[2.] Bár valamennyire ezt a "témát" is kitárgyaltuk már ? -értsd = legtöbben a "múltjukból" azt kivánnák vissza, hogy fiatalok lehetnének.(megint/újra) - és valahogy a legtöbben az akkori "infrastruktúrát" vagy az "életkörülményeket" már kevésbé!- (Talán kár,hogy nem olvastad sem az Indóházban lakott (!) nő írását, sem azt,aki a "régi Balokány strandot" "sírta" vissza.) Vélekedésem: a "kis plázád" is "becsap" - legfeljebb kisebb mértékben, mint a "nagyok". "Régen" is voltak " gazdagok és szegények" - legfeljebb kevésbé tudtál róla. (?) - Na, majd "odaát" tán' "egyenlőek leszünk" ? :-) :-) - és fentről (vagy lentről...)"gyönyörködhetünk a fejlődésen" ! - [ - szerintem meg te eddig sem jártál "strandra"- és tán' az is azért drágább ma már , mert "higitott vizeletben" nem célszerű dagonyázni.-] :-) :-) - egyéb retro ártalmakról most szót sem! ( Friss kútvíz a Frühweiszben.. + újságpapír a budiban... stb.) :-) :-) - nekem meg inkább a szemét szúrja a szememet , nem pl. a "gazdagok". ( Statiszt.adatok szerint nyugdíjad az "átlagnál" jobb ! -) (...) - :-) :-)
süti beállítások módosítása