Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

2007.02.11. 11:24 @X

"Alakul, alakul!" = mint púpos gyerek a prés alatt!  Mai "agybeindító " események : ( bár más helyen már írtam előzőleg) - a Házasság Világnapja! (ez is egyszerűbb volt régebben , mert nő - férfi kapcsolatra vonatkozott csak ?- ill. jut még eszembe a jó sok "vicces"pps.- amik keringenek a "házasságról".) Állítólag ezen a napon a Porta (törökök) a Báthori-családot kívánták vissza a lengyel trónra. [1587] -   Fontosabb "emlékek" (?) - @LuTo - 6 hónapja "távozott" a ködös Albionba. Tanulságaim (2006.) - ne igyunk 0,5 cl. finn vodkát a Ferihegyen ! [kb. 1200 HUF ]-illetve késő este (?) útszéli, ismeretlen étteremben ne együnk "vörösboros mártásos szarvas pörköltöt ! ) - ( hátha romlott hal illata (szaga ) van. [ megnézte-e valaki is az ajánlott  chiliesvanilia.blogspot.com/w.blog.hu - t ? ( csak semmi izgalom ! - azt még nem én írom! ) - Továbbá : ma van a Betegek Világnapja! is ! De " hálás téma" lenne egyedül csak ezt boncolgatni a mai blogban ?- [ Remélem , a mai gyógyszarait mindenki bevette ? - meg vegyétek be hozzá ezt is ! - Kupa Mihály szavait ma nem idézném! - vagy igen ?- "Megettem, ku**ára megettem! - nagy kár (?) hogy ez a hangfelvétel még nem látott napvilágot (?) v.ö. "öszödi CD" - és egyebek. A Betegek Világnapja alkalmából pedig - dafke - nem írok se betegségről , se az eü.helyzetről!  (volt) Villanygyáriak! = remélem mindenki még fel tudja idézni, az évente egyszer (kötelező) orvosi vizsgálatokat ?- (alkalmassági) - dr.P.Bandi  bácsi és "segédjei". ( sok év alatt többen is voltak) - hát, az sem volt "semmi"! ( Olvastam egy cikket : kell-e majd rollnizógép és UV lámpa a (házi)orvosnak! (?)- mert tán' megtudták , hogy a jövő héten kis zsákban vinnék 300 db. 1 Ft-ost ? ) -  

>>>>>> Commentben javasolta  SZB.38. a "kevesebb több lenne" ! - OK ! Hát....nem írtam Horthy Miklós (1868.06.18.) -halálának évfordulójáról (sem) meghalt 1957.február 09. (cikk: 09-én a www.nol.hu ban ! ) érdekesség (?) - a fényképen látható Tost Gyula (repülő százados ) becs' szó így van írva !!! - na, nekem akkor indult be az agyam!" (volt) Villanygyáriak! = gondolom emlékeztek még T.Bandi bácsira ! - a hegesztőnkre ?- és akkor már írom ide : és "tanítómesteremre" - a volt SS-páncélosra ! - K.Tóni bácsira ! - ki a fogát (kombinált)fogóval húzta ki ! -és egyéb történetek !- és    K. Józsi bácsi ( a bontóban! ) - "élményeit" sajnos elfelejtettem! ( - "elkapták" az oroszok?-és egyebek) -bár aztán "tanácselnök" is volt ?- és mintha D.Bélának is voltak valamilyen "katonai élményei" ? - na, így valahogy.  [  -"utólag" jövök rá , micsoda "társaságban" dolgoztunk mi! - bár a nosztalgiázás ezzel befejezve! ]ill. még : B.Ferenc hegesztő - aki visszatért Kanadából.... és mások. (sokan) - sajnos mindannyian már "odaát" vannak ! - ( azok is , akiket most név szerint nem említettem ) - Komolyan mondom - utólag - hát, "nem semmi egy társaság voltunk" ( a lakatos műhelyben ) - és vagyunk , egyre kevesebben ?  Na, de eltértem a tárgytól! 

>>>> Megnyitották(!)  a Batthyány Lajos-emlékévet is ! (hallottál róla ?) - ( az első felelős kormány miniszterelnöke volt - 1848 - stb.) - mellesleg 200 éve született. Az "év" hivatalos megnyitása is 02./09-én volt (www.nol.hu) <<< (kezdődnek is ez ügyben is a "bonyodalmak" - v.ö. lesz-e szobor ? stb.) - ( nem nagyon hallottam róla , csak valahogy arról a KK-ról ( k**va kerítés ügyről, de arról aztán sokat!) - ne feledjem ám' a "Várból való kitörés" emléknapját sem! ( 88 = HH - meg a betiltott "Vér és becsület"! ) - ..... a teljesség igénye nélkül , volt /van mire emlékezni (kinek- kinek / miről) minden nap!

Befejezésül ( a lényeg) a mai jelmondat (- ha nem is élsz házasságban -) :        Szeressétek egymást !

(folyt.köv. (?) - "Technikai okok miatt a "folytatás" nem jeleníthető meg ! :-) :-)

****************************************************************

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr236199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása