Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

" KÉSŐ BÁNAT ! > EB GONDOLAT ! "

2007.02.25. 07:01 @X

2007. [4705.] február 25. (vasárnap ) : ( Géza nap ! ) 

 

..........Bakker !  .... minden , amit eddig írtam elveszett ?-  Ment & bezár  és /vagy a Publikál-ra  sem sikerült a megjelenítés.  Na, OK! - ez van. Majd tán' megírom újra.

....vagy nem . [Nos, akkor kezdjem - újra - AM.07.45.]

>>>>>>>>>>> 

Kösz' mindenkinek az este és éjjel (?) átküldött "mindenfélét!" - reggel igyekeztem mindenkinek megválaszolni ,- vagy küldeni (viszonzásul , ezt-azt,- stb.)  De jó is lenne , ha emlékeznék , hogy miket írtam én már egyszer ide ma. (?) Talán ilyesmiket : hogy pl. még mindig elég nehezen "szokom meg" , hogy látszik , ki - mikor -mit csinál ?- én (részemről) az esti órákban tv-t néztem. ( - már amikor épp' nem aludtam -) stb.

[11.] X A MECSEKI BÁNYÁSZAT TÖRTÉNETE  X  

Amit "sejtettem" (?) - az be is következett. (megint naív voltam ?) - nem tudom , miért gondoltam én azt , hogy majd egy 70 évvel ezelőtti esemény (- akár csak pár sorban is -) megemlítésre kerül. (újságban/vagy tv.-ben - a " mecseki körzetben" ) - bár, lehet , hogy kevés újságot olvasok és nem a legmegfelelőbb tv. csatornákat nézem. (kétlem) - Maradjunk annyiban , - ezekben a napokban (bizonyára) vannak ennél fontosabb események is. (?) - 

Írom ide : mindenesetre kösz' a Lámpás-völgy- ben ( =  még megmaradt (látható)bányászati emlékhelyek fotóit ! >>> SZB38 -nak ! Szeretném , ha majd "mások" is láthatnák - esetleg itt a blogomban! (Türelem!) - A mai blogom címe is ezért lett az (ami) : "Késő bánat - eb gondolat!" - mert "jól vette volna ki magát" ha a csertetői emlékműről és /vagy annak környékéről láthattunk volna fotókat ! Na, de :  "Ami késik - múlik !" Illetve : tényleg kérlek , hogy ne ma rohanj ki  Csertetőre ! -és készítsd el a képeket ! ( - hiszen , akit "érdekel ez" - az ismeri ! - akit meg nem érdekel (amúgy sem) - hát azért meg minek ? -) .... és , hogy azért ma ( febr.25. - 1937.-ben szerdai nap volt ) is legyen a bányászathoz kapcsolódó "információ" ,- ide másolnék egy emlékhelyen (?) olvasható feliratot :  (Lámpás-völgy ?) 

      "  Adjad, hogy nyelvem az igazságot mondja és védje. 

 Adj reménységet és alázatot , hogy a véghezvinnivalókat végezhessem.

 Még nappal van , addig akarok munkálkodni, mert  eljön az éj ,hol senki sem dolgozhat. "  ( idézet egy Lámpás-völgyi (?) emlékműről .)

Na, ennyit nektek! - (türelem! -és majd a képek is láthatók lesznek ,- vagy aki akarna ,- sétáljon el arra - az erdőben .) - 

*******************************

Egyéb "érdekességek" és "jeles napok" :   

Gondolom , (?) a Kommunizmus áldozatainak emléknapjáról - nem kellene írnom ! (?) Engem (megint) "meglepett" , hogy pl. az 1981-es kiadású ÚJ Magyar Lexikonunkban Kovács Béláról nem találtam semmit sem. OK! (- tán' érthető is -) viszont (legalább megtudtam) - pótkötetben (!) - Kovács Béla (1937.- klarinétművész - (stb.) - így aztán (remélem) őt is köszönthetjük épp'  az idén - 70. szül.napja alkalmából. 

Más : szerettem volna "könyvet ajánlani" ( de most még nem tudok ) - Oka : ....  kb. 10 éve "jegyzem" papíron (!) - (nem ám a PC-ben!- hogy könnyebb lenne..) - azt, hogy miket olvastam. stb. [ > Mindszenty bíboros (?- vagy hercegprímás) is egy ideig "jegyezte" az elovasott könyveit -( neve eredetileg Phem (Pehm?) József volt ) - majd megunta (?) és abbahagyta. ( ezt itt majd még tán' pontosítani fogom ) - ill. Andrzej Stasiuk (1960 - lengyel író ) is felírta az olvasott könyveit , bár ő alkoholos befolyásoltság alatt + csavargásai és egyebek idején elvesztette. Jó kérdés , nekem kit kellene "követnem" ennek a problémámnak a megoldásában. )  Az ajánlott könyv címe (adatai) :  .... 

ANNE APPLEBAUM (USA ?) : A Gulag története ( I. - II.)  Európa kiadó / 2005. / kb. 12,5 x 18,5 cm. / 800 old. + 405 old. /5500 Ft. ) -  természetesen ez nem szépirodalom ! - ez történészi munka ! - és én ennél többet nem is írnék róla. A címe "megtévesztő" ?- mert az "összes tábor" története - a múltban és napjainkban is ! "Kedvcsináló " (?)  = - pl. Sztálin ( J.V. Dzsugasvili - Koba - stb.) 4-szer volt száműzve és 3 szökése volt ... vagy pl. H.Göring apja Dél-Afrikában "táborvezető" volt - v.ö. kik azok a hererok ?- stb.) - na, de talán Faludy Gyuri bácsi könyveit tán' nem kellene felemlegetnem. (?) - ( "Pokolbeli....) -

( .... a  magam "kis" történetei : ...)

*********************- folyt.köv. (?) **********************   

 

 

 

 

 

3 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr10040086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fish finder reviews 2018.04.11. 19:54:23

PRE-GDPR fight, avagy NAIH vs BKK – 10.000.000:0 - Kiberblog

Trackback: fish finder reviews 2018.03.28. 00:00:57

Greenmaster gmd 118-1 dc treadmill motor - vmyisyw

Trackback: fish finder 2018.03.27. 23:13:41

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZB38 2007.02.25. 09:01:32

Van egy ötletem: én boldogan megyek bárhová fotózni - azt tudhatod... Adj tippeket és csinálhatunk egy "bányászati emlékfotó-tárat" vagy valami ilyesmit, mielőtt végleg eltűnik a föld színéről minden. Jó kérdés, hogy rajtunk kívül érdekel-e ez valakit, de azt hiszem ez nem is fontos.
"Legalább magadat ajándékozd meg néha, ha már mástól nem kapsz olyasmit, amire vágyódsz"

Banyaszbeka 2007.02.25. 14:47:39

[1.] Válasz ! -( Bár valahogy kissé összekeveredett minden ?- mintha lenne hozzászólási hely a képek alatt is ) - na, sebaj. Ötletedet "fontolgatom" ! - ( tán' várjuk meg, amíg tavasz lesz ?- és tán' addigra meg is unom ?- (...) - na, vagy esetleg én leszek a föld alatt, nem a maradék "emlékek". (...)Jut eszembe ?- hogy sikerültek a temetői képek ?- ( -ill. a "szélben szálló" hamut (?) (port) is le tudod fotózni ???-Na, OK! - (jelenleg nincs is pénzem temetésre v.ö. fogorvosra kell... (majd) - megint. Bakker!
Ismétlés : a "munkátokat" meg ismételten köszönöm! JSZ !-t

Banyaszbeka 2007.02.25. 14:51:17

[2.] Na, ezt megint nem nagyon értem! de sebaj!
Mert valahogy a komment után meg "nem áll vissza" a rendszer ?- (Most pl. hol vannak a képek ?) - na, kezdem előről! :-) De "szép és jó" is ez a net ! :-)- és régebben nem is ilyen formában kellett (lehetett) kommentet írni.
..... Mingyá' olyant mondok , hogy : savanyúcukor ! (Besenyő P.bácsi )
süti beállítások módosítása