Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

.... Csak nem "madárinfluenza" ? (vogelgrippe )....

2007.03.06. 04:40 @X

2007.március 06.(kedd) :  ...... tudom , tudom , hogy a fiúk (férfiak) állítólag a legkisebb "nyavalyától" is halálos betegnek érzik (éreztetik!) magukat ! - és "ágynak esnek" - stb. Mivel nekem ezt "nincs kivel szemben eljátszanom".... hát , magamban sajnálkozom. [- időnként egy "belső hang" (?) "súgja" : ne sz**ozzál már ! - ott a vodka a "rejtekhelyeden" ! ... (hát , lehet, hogy beveszem! )-]  .....Na, de öröm is ! Épp' időpontot szereztem (telefonon) háziorvosomtól , hogy egyéb (más) tablettát írassak , így legalább összekapcsolok  pár dolgot, amit tán' kénytelen lesz "egyszer" 300 HUF-ért megcsinálni ?- Majd délutánra kiderül... [ nem mintha titok lenne : az orvosom szerint (!)  a magas koleszterin ellen szedek valamit ... és a csontritkulásom miatt is valamit ... na, a többi meg lényegtelen, bár az is pénzbe kerül! - pl.a "szemcseppek"! (zöldhályog ellen...) - ] - Eseteleg itt jegyezném meg :  a tegnapi (hétfő) Dunántúli Napló cikke szerint a tüdőszűrésre "behívót" fognak küldeni (?) [Pécs] - bár ezt épp' évekkel ezelőtt abbahagyták - és aki azzal megy, akkor a vizsg. ingyenes - ha meg nem , akkor az is 300 HUF - (valami igazság lehet ebben - mert egy "közös ismerősünk" SZ.J. kapott "értesítést" - ma fogja felderíteni az állapotokat. Jut eszembe : remélve , hogy vizsgálat alatt nem lopják el a cuccát.... )  " Rejtekhely" és "radar" :  miután megtudtam , hogy  " győztek a radart ellenzők!" ( Bakker! - csak az bosszantott "hülyének néznek?" = kb. 30% ment el szavazni és "győztek" !.... - stb.) - gondoltam , ha már lesz radar a Tubesen - ( - amit persze , majd lebombáznak - meg mindenféle "ártalmak"....) - - gondoltam , a "vésztartalékomat" (v.ö. = vodka) ennek "szellemében" - módosítanom kell! (megtörtént - stb.) - lényegtelen itt és most ,- (bár már "lappangott bennem" valami - voltam szavazni.) - hogy hová tettem a X-et , az meg magánügy! - és megismétlem (plagizálás!) a nekem tetsző egyik üzenetét (ismerősünknek) : " A népet nem lehet leváltani!"    Kimaradt : (tán' mert március 01 volt a Polgári Védelem napja ?- (írtam anno) - Szegeden járva olvastam a helyi lapban (02./23.) a szegedi óvóhelyek állapotáról !(stb.) megjegyzem - onnan tudom (!) nincs ám mindenkinek hely! - ( és létzik/van (?) bizonyos "lista" (?) - ki bújhat a lyukba ! - ki meg nem ! -(azoknak kitelepítés - stb.) - gondolom , pár pécsi óvóhelyet majd ki kellene takarítani ?- és egyéb gondolatok - szóval , a magam "óvóhelye" az készen van! - most majd csak egy-egy pár "állatot" kellene még betelepítenem ?- bár az egyik (magam) már "adott". "Párválasztásom" szerencsés ! - "nem iszik".... bár eléggé unom azt a sok ásványvizet hazacipelni.... (micsoda szégyen! - azt hiszik én iszom  azt ?-- és szót sem arról , hogy a fogkő (= vízkő) leszedetés a fogorvossal ,-sincs ám' ingyen! - ) .... ( .... te mikor "szedetted" le  ? -- vagy az egyik "üdítőitallal" gargarizálsz ?-  ( de "nehéz" szó ! - meg hülyeség ?- gargarizál  = torkot öblöget ! - stb.)  

[19.] X  A MECSEKI SZÉNBÁNYÁSZAT TÖRTÉNETE  X   ( - mint, ahogy eddig is ,- tán' lásd az újabb fotókat! ) - Bár nem sikerült az ombudsmannal beszélnem.... a képeket a BKSZ. weblapjáról (honlapjáról) (?) másoltattam ki a "technikusommal" - köszönet is érte ! - ( - bár ez nem a "reklám" helye - régebben írtam (?) www.meszes-pecs.hu  ..... bár (tegyem hozzá) ..... hosszú ideje (?) áll a "honlap" - szinte semmi érdemleges hír vagy új foto nincs benne ?- ( ha lenne , akkor bocs' ! ) - de hát (már megint ) miért épp' én kritizáljam és minősítsem ?-  ( van nekem épp elég "ellenségem" /"haragtartó "(?) -és/vagy ...tudom is én micsodám... ) - amivel/akikkel  különösebben nem foglalkozom! ( - a "magam módján" sajnálom őket ! - ill. igaz ! - kétféle ember létezik ?  V.ö. : a félig teli pohár esetét ! - [ MÉG félig van.... MÁR (csak) félig van....  stb. ] -  A mai történet :  Komját Aladár : (1891. (Kassa) - 1937. (Párizs) - költő - és sok egyéb más (is) .... Összegyűjtött művei 1957-ben jelentek meg. Tán' van köztetek aki ismeri : "Madrid határán állunk a vártán" c.versét ( zene:Arma Pál ) -  ( gondolom ne emlékeztessek , mi minden volt a Komját Aladár utcában - igaz, "fiataloknak" : a Mecseki Szénbányák Igazgatóság épülete , ami jelenleg a Gandhi Gimnázium ( Európa első.... stb.)  Pákolitz István : (1919.Paks - 1996.Pécs ) - -   -költő/műfordító - 1980-ig a Jelenkor főszerkesztője - stb. egyebek.)- ( - Goggleben : 12.800 találat - hát nézzed meg! )

"Jeles napok" és/vagy egyéb "érdekességek" :     (kissé összekeveredtek a dolgok ?- mert akár ide is írhattam volna Komját A. és Pákolitz I. - ról , hogy velük kapcsolatosan is (voltak) -lennének "emléknapok" ! - (jeles napok) - Pákolitz I. esetében tavaly (2006.) megtörtént - stb. 

(PM.12.10. >>> Miből lesz a "cserebogár" ? -  ( mit találtam! ) 

http://www.bksz.ingyenweb.hu      (katt" ide ! - hátha működik! )  

****************************** (folyt.köv. (?) **********************    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr1543427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása