Szent Borbála

Szólj hozzá!

Köszöntelek benneteket! JSZ!-t [- ami azt illeti , nagyon rám fért már ! - ] Itt megpróbálom megírni , hogyan tudtok kommenteket (hozzászólásokat)írni! A bejegyzések végén (az alján) látható - kék színnel - Szólj hozzá! felírat. Erre kell egyet kattintanod! Akkor megjelenik egy - halványzöld színű - "táblázat". Azt kell kitölteni a következő módon : Név : ide írhatsz "jeligét" (becenevet) - amit akarsz - E-mail cím : ide írjad be az igazi e-mail címedet ! - ( az nem fog megjelenni!) Ha nem akarod az e-mail címedet beírni , akkor írjad be : m@m.hu Web/URL : ide nem kell írnod semmit sem Komment : ide beleírhatod a hozzászólásodat - (amit már nagyon várok !!!) Komment küldése : arra egyszer kell rákattintani ! Kívánom , hogy mindenkinek könnyen sikerüljön az első ( és majd a többi sok ) komment (hozzászólás) megírása ! Üdv' mindenkinek : banyaszbeka.blog.hu

X SZERENCSE FEL ! SZERENCSE FEL ! X

2007.02.28. 04:58 @X

2007. [4705.Disznó-éve!] február 28. (szerda) : 

Többeknek és többszörösen : köszönet ! (- ma hajnalban majd szétesett a "kattogástól" a PC-nk, amíg a sok (este /éjjel?) nekem szánt üzenet letöltődött ? ) - Kösz' ! - ( neveket továbbra sem írok ki! ) - pl. @X- nek , aki 2007. február 25-én (?) Csertetőn járt (?) - és készített felvételeket az emlékműről!  [ Bizonyára azért ment egy nappal később , hogy ne zavarja "öreg autójának hangjával" az "emlékezők tömegét".... ]  - ( Türelmét kérem ! - képeit hamarosan láthatja "mindenki" !) - Bizony , jó érzés az ilyen! Bár, a kérdés az , tud -e ő (is) "szélben szálló " hamvakat fotózni ?- (mert akkor máris meghívnám a magam temetésére....) -

[14.] X A MECSEKI SZÉNBÁNYÁSZAT TÖRTÉNETE X

(Ide ma nem írnék semmit sem. Talán észrevettétek , hogy naponta (?) - sikerül egy-egy fotosorozatot is mellékelni a blogom elejére. Ma - talán - a Hősök tere 2007. című sorozatot láthatjátok. Ha nem , akkor pedig további türelmét kérem mindenkinek! ) Kösz'. Remélem, (mindenki tudja? ) - ha a fotóra "kattintotok",akkor a kép nagyobb méretben is látható. (Megjegyzem : nekem is (=autodidakta)  más mondta/ tanácsolta ezt.... de, tényleg így van ! ) 

"Jeles napok" és/vagy  egyéb "érdekességek" :  

(-ha már többször lett említve  a fotózás - ..) > 1904.február 28-án (!) = 103 év ! - ünnepli születésnapját hazánk legidősebb fotóművésze ! = TABÁK LAJOS - ( Szolnokon él és Kecskeméten született) -A 30'-as években készített szociofotóival vált ismertté. Új albumát pedig a napokban (?) mutatták be. [na, igen! - minderről én a METRO c. (ingyenes) újságban olvastam ,- ( általában azt, ami ingyenes, kevésbé becsüljük ?-) ill. tapasztaltam , hogy a www.metro.hu -ban nem nagyon találom azt, amit magában az újságban. ] Szívesen írnék még a 2 hetente megjelenő "METRO -könyvtárról! - ("klasszikusok") - épp' tegnap vettem meg az újabb könyvet ( KAFFKA MARGIT :  Színek és évek + Hangyaboly ) - hát "dafke" nem írok róla ! -ráadásul a megjelenés napján (2 oldalas) ismertetés is van ! - tegnap pl. megtudtam : mit jelent a  GENDER-szemlélet! Tényleg csak "tényközléséként" írom : vásárolom a (2 hetente ?) megjelenő www.nol.hu "klasszikus" sorozatot is -  (...) - mert "hol kapsz manapság" 990 Ft/db.áron "jó" könyvet ? Kimaradt : lehet, hogy a "gender-szemléletről" ír a Goggle is ?- bizonyára... ( szakértője (?) pl. dr. Sellei Nóra docens, Debreceni Egyetem / angol-amerikai intézetének munkatársa.) És mivel olvastam a www.hetedhethatar.hu  - ban a cikket : Mess Béla : Bársony Istvánt olvasva (7.old.- 2007.februári szám) ) - Mess professzor Úr ugyebár február 23-án volt 80 éves ! ( ezennel is köszöntöm! ) - választ kaphatunk arra , hogy ki/mit /miért és hogyan olvas és ír  - és egyebek.

Mess professzor szerint : (latin mondás) "A könyveknek megvan a maguk sorsa!" - hozzáteszi : ezzel párhuzamosan az íróké is ! - és én meg hozzáteszem (sajnos) nekünk, az olvasóké is.... [értsd = elég sok sz**t is megpróbálnak eladni nekünk ] - na, de könyvekről (olvasási szokásokról és egyebekről is majd máskor...)

(" Habent sua fata libelli " )

(1.)Kimaradt :(mert belenéztem Gy.F. miniszterelnökünk blogjába (?) is - ott olvasom , hogy ő a napokban Márai-t olvas. ( erről majd lesz még "gondolatom") - mivel nem akarnék én az ő blogjába (sem) beleírni. ( szerda / AM 06.05.) 

(2.)Kimaradt :  (- írtam valahol (?) - vagy 10 évre visszamenőleg minden olvasott könyv adatát felírtam ! -én hülye !) - tehát :   DR. SZIGETI JENŐ : Palackposta Márai Sándortól ( Bíbor kiadó / 2001.(!) / kb. 12 x 19,5 cm / 157 old. ára = ? ) - Nos, ebben a könyvben olvashatunk arról , hogy : Márai S. hagyatéka hazakerült 1997-ben - és jelenleg is tart annak "feldolgozása". Ez- az már kiderült ! (pl. ebben a könyvben közlik Márai S. azon írásait is ,- amiket (szándékosan ?) - kihagyott a Naplójából! - ( bizony , bizony !) - pl. a külföldi (kanadai ?) kiadásokban nem egészen az jelent meg , amiket a naplójában írt! ( -és egyebek) - Itt olvashatók még : hangjáték/vers(!) / novella / tanulmányok - és pl. a fiára (!) vonatkozó feljegyzései - és egyebek. [- tán' ezért "célozgattam arra" , hogy  a ..... "Habent sua fata libelli " (?) - és remélem (?) - Mess professzor Úr és Gy. F. miniszterelnökünk is is ismeri ezt a kiadást ?- (könyvet ) - ] - na, ennyit !

Még annyit : (úgy tudom) épp' Márai S. nem járult hozzá ahhoz ,hogy könyvei itthon megjelenjenek !  - így aztán nem egészen az a  " bizonyos /elmúlt 40 év" "bűne" - ha nem olvashattunk Márait. (sem) Továbbá : épp' pénteken -(02./23.) volt olvasható egy cikk a www.delmagyarorszag.hu - ban -  hogy Szegeden a(z) (anno) tiltott / zárolt könyvekről is volt valamilyen (?) tájékoztatás ?-  Szeged = könyvtáruk .... Somogyiról (?) van elnevezve... stb. ( Igen "jó" hely ! - jártam ott (is) - és a "ruhatára" sem rosssz!!! - ) :-) :-) :-) -és vannak a közelben (is) "kultúrált helyek" (...) nem is túl drága ....

Somogyi = Google....  ..... "Somogyi "könyvtár  (Szeged) = 177 ezer találat !!! Bakker! 

"Duzzogásaim" :  tegnap (kedd) a DunaTv-n  22.30. órakor kezdődött (bizonyára...) a ME (Mindentudás Egyetem 2. előadása) - szerencsére ezt megismétlik vasárnap (AM10.40.-kor -DunaTv ) - mert én valamikor elaludtam és semmit nem tudok (még) róla. ( csak azt, hogy k***ára nyomta a szemüvegem az orromat ?- vagy valami ilyesmi...) - Mellesleg az előadó / téma : Magfúzió - energiaforrás a jövőnek. Zoletnik Sándor.ea. ( bár írtak erről szombaton (02./24.) a www.nol.hu  Mellékletben - ( ez minden héten így van ) - (-meg úgy tudom, a neten is olvasható ..)

************************ ( folyt. köv ? ) **************************    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr7141089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása